Mielipiteitä Moppi 7-9 -ohjelmasta

Moppi 7-9 on hyvä ohjelma erityisopetukseen tehtävien monitasoisuuden vuoksi. Se soveltuu myös erinomaisesti asioiden kertaamiseen, syventämiseen ja eriyttämiseen niin erityis- kuin yleisopetuksessakin. Ohjelma on helppokäyttöinen jasoveltuu hyvin oppilaille, jotka mielellään käyttävät tietokonetta.

Jyrki Kanerva
Paanan koulu, Jokioinen


Moppi/YA on helppokäyttöinen ja oppilailla ei ole kynnystä käyttää ohjelmaa. Oppilaat tekevät mielellään tehtäviä Moppi/YA:lla. Sieltä löytyy eritasoisia tehtäviä ja heikommatkin oppilaat jaksavat yrittää vaikeampiakin tehtäviä. Tehtävien skaala on monipuolinen: kaikki tehtävät eivät ole samanlaisia ts. on monivalintatehtäviä, laskemista, kuvasta tulkitsemista jne. Moppi/YA:sta löytyy myös ongelmanratkaisua ja käytännön soveltamistehtäviä, mikä on erittäin hyvä. Eriyttämismahdollisuuksia riittää paljon Moppi/YA:ssa.

Heli Toivonen
Matematiikan opettaja
Tahkonpolun koulu, Pihtipudas


Moppi matikkakuningas versio 2.0 sekä oppilasversiot:
Etsiskelin usean vuoden ajan sopivaa matematiikan opetusohjelmaa omien lasteni käytöön. Valintakriteereinäni käytin seuraavia ohjelmiston ominaisuuksia:

riittävän pelimäinen, jotta mielenkiinto säilyy
ei kuitenkaan liian "kaupallinen"
tasoltaan riittävän haastava
palkitseva ja kannustava
pitkäikäinen (kasvaa lapsen mukana)
toteutukseltaan luotettava (ei kaatuile; ei vaadi isän jatkuvaa läsnäoloa :) - "sopivan" hintainen
mieluiten kotimainen
Vihdoin löytyi Moppi, jossa mielestäni jokainen kriteerini täyttyi eli ammattitermein: olin löytänyt ihanteellisen kriteerivektorin sallitulta alueelta. Peliä on nyt syksyn ajan testattu ja välillä ohjelma on kerännyt koko taloyhtiön juniorit ympärilleen. Moppi on ollut koko perheen mielestä onnistunut hankinta ja kaiken kruunaa Matti Nurmisen miellyttävä ja pehmeä ääni.

dos. Marko Mäkelä
Tietotekniikan laitos
Jyväskylän yliopist
o


Lapsellamme oli hankaluuksia oppia ja omaksua matematiikkaa ala-asteella, ja kuulimme hänen opettajaltaan Mopista. Päätimme hankkia Mopin, koska hänen opettaja suositteli sitä meille. Mopin käyttö oli lapsellemme erittäin mielenkiintoista sekä innostavaa ja hän oppi nopeasti käsittelemään paremmin varsinkin kerto-/jakolaskuja sekä isoja lukuja. Mopin helppokäyttöisyys on lisäksi innostanut vielä esikoulussa olevaa lastammekin harjoittelemaan helpompia tehtäviä.

Juha Toivonen Muurla


Moppi on erittäin hyvä ja tervetullut lisä pienten koululaisten matematiikan opiskelussa. Helppokäyttöinen ja todella innostava, diploomit ja kaikki.

Romppu on tosi kätevä kun oppilaalla unohtuu matematiikan kirja kouluun ja seuraavana päivänä on koe. Rompulta voi kerrata asioita.

Lisäksi Mikrolinna Oy:ssä on todella hyvä ja nopea palvelu!!!

Eeva ja Annika Aitto-oja Ruukki

 
Alfasoft Oy

Puh 08 5349 300 nettimoppi@alfasoft.fi Opinaika.fi